10/01/2009

Aberatii cu ciocolata

Mi-am cumparat o ciocolata de la magazinul din colt. De obicei, fac cumparaturi de la hypermarket, dar acum mi-era pofta. Si cum ciocolata este unul din viciile mele am intrat in primul magazin care mi-a iesit in cale.
In magazin... un miros ciudat de putregai si mucegai... Dupa tejgheaua murdara din lemn statea un nene mare si greu ca o balena esuata. Cu chelie lucioasa de transpiratie si cu ochelari retro (probabil a citit in vreo revista ca sunt din nou la moda) privea cu interes la un televizor mic ascuns printre rafturi. Era un film indian dupa muzica si dupa dialogul purtat cu glasuri suave de doi actori care semanau izbitor cu niste cantareti de manele.
Am cerut o ciocolata si, spre uimirea mea, nenea si-a asezat ochelarii cu degetul mijlociu mai bine pe nas si s-a aplecat cu tact. A luat ciocolata, a invelit-o bine intr-o punga, mi-a luat banii, mi-a dat o guma si un leu rest si mi-a zis cu calm "La revedere".
Am iesit grabita si pana acasa nu m-am gandit la altceva decat la ciocolata cea gustoasa. Alba, cu portocale... Intru in casa, desfac punga si stupoare! Ciocolata era desfacuta si cu doua bucatele lipsa. S-a pornit sirena in capul meu de parca trecea SMURDul pe langa mine. Am luat repede papucii de casa in picioare si am zburat pe scari. Nici nu cred ca am incuiat usa in urma mea.
Am intrat calma si zambind in magazin desi eram in stare sa ii sparg ochelarii lu` nenea, cat era el de mare.
Nu va suparati, zic, am fost mai devreme la dumneavoastra si am cumparat o ciocolata.
Da, si?
Si e inceputa.
A! Ti-a placut si mai vrei una?
Nu, mi-ati vandut-o inceputa.
Asculta don`soara. Pe vremea mea, nu primeam ciocolata decat cand ma facea pionier si atunci nu comentam daca era inceputa. Mancam si taceam...
Asculta, dom`ne. Poti sa te faci mata pionier si acu daca vrei, dar mie sa imi schimbi ciocolata ca lucrez la televiziune si chem si OPC ul si iti inchid si maghernita. Ai auzit? Sa pui mata frumusel mana sa imi schimbi ciocolata si sa ma lasi cu povesti din astea de pe vremea lu` Ceasca, da?
Am luat o ciocolata nou nouta si o poala de scuze... Ca nu si-a dat seama, ca a pus-o din greseala, ca sa mai trec pe la el. Ca da si pe datorie.
Aha... am iesit mandra de mine din magazin si am plecat acasa sa imi pap ciocolata. De atunci nu mai platesc nimic ambalat gratis pana nu verific. Mama ei de economie de piata!

Acest articol este scris in cadrul jocului "Sa aberam pe o tema data". In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume
Canguru,Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian

Tema de azi? "Trebuie sa aberati despre ochelari, ciocolata si pionieri"

7 comentarii:

  1. Si ce, crezi ca daca nu lucrai la televiziune nu puteai sa chemi OPC-ul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine i-ai făcut, balenă hoaţă şi ochelaristă dependentă de filme indiene ce era el!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, asa. Si ciocolata numarul 2 fu buna?

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaa, ce bine le-ai combinat, nici nu s-a simtit ca ochelarii n-au nimic de-a face cu ciocolata si cu pionierii !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt sigura ca sunt multi altii care au patit la fel ca si tine. Dar romanii sunt indiferenti, comozi si... mai au multe altfel de calitati din cauza carora ne luam teapa mai tot timpul. Dar fiecare doarme asa cum isi asterne, cum spune proverbul...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cata nesimtire domn'le!Bine lucrat!Eu zic ca tot ar fi bine sa-l dai in gat:))

    RăspundețiȘtergere
  7. era prea absorbit de povestea siropoasa din filmul indian, si fara sa vrea ti-a dat ciocolata lui.

    tot omul mai greseste!

    RăspundețiȘtergere