10/06/2009

De ce merg femeile impreuna la baie

Mitza si Pipitza se cunosc din clasa intai, de cand mergeau amandoua la scoala din sat. Locuiau la doua case una de cealalta intr-o comuna fix la marginea orasului. Se intelegeau ca doua surori. Au mers impreuna la scoala, apoi la liceu. S-au hotarat sa mearga amandoua la Bucuresti la facultate. Visau sa faca Relatii internationale si sa ajunga sa lucreze si ele pentru cine stie ce mare firma. Nu stiau de ce merg la facultate dar auzisera ele ca e la moda. Si oricum abia asteptau sa scape din satul ala si sa ajunga si ele dame bune la Bucuresti.
Mitza si Pipitza sunt studente in ultimul an si mai au putin pana la licenta. Pentru bani danseaza prin cluburi si ies cu domni generosi. Sunt frumusele si zvelte, ca mai toate fetele de la tara. Au renuntat insa la obiceiurile lor nesanatoase. Se imbraca de la firmele mari, au cele mai bune produse cosmetice si intotdeauna arata impecabil. Nu pot insa sa renunte la barfa. Si cum vad cate una care nu e pe placul lor isi fac semn, se inchid in prima baie si dai si toarna tot. De asemenea, au dezvoltat o intreaga retea de stiri despre barbatii cu care ies. Unii mai copti, altii mai in parg, dar cei mai multi trecuti de-a binelea. Despre fiecare stiu tot: masini, cont, situatie familiara si disponibilitate pentru aventuri. Se pun in garda una pe cealalta si treaba merge de minune. Nimeni nu le-a tras clapa niciodata, iar serviciile fetelor au fost intotdeauna pe masura.
Mitza si Pipitza sunt pe terasa. Au iesit cu doi avocati. Sunt prieteni si amandoi parteneri la o firma mare de prin Bucuresti. Mitza l-a agatat pe unul dintre ei la sala. Au comandat un suc si din vorba in vorba fetele sunt invitate in oras diseara la cina. Dintr-o data insa Pipitza are nevoie sa isi pudreze nasul - fetele bune nu fac pipi la toaleta, ele doar isi pudreaza nasul; rigorile societatii si politetea care face bine la imagine ca de respect personal nu poate fi vorba. Mitza nu o poate lasa singura pentru ca, nu-i asa, poate ii intra pudra in ochi.
- Auzi, fata, mergem fata diseara? Ca oricum nu avem ce face si stii bine ca nu avem bani de mancare. Nu putem sa dam banii aiurea. Mai ales acum. Stii bine ce geanta misto am vazut la Mall.
- Mergem, fata. Da` sigur platesc?! Stii bine ca nu vreau sa mi-o traga asta moca. Am prestanta. Ahhh! Ce cacat de hartie igienica au si astia la terasa asta! Fata sigur nu ne duce asta la un restaurant ieftin sa mananc cartofi prajiti, da?
-Nu ca doar ti-am zis ca au bani.
-Fata da` bemveu` i-al lui sau al lu` ala de se da la mine?
- Nu stiu fata. Ca la sala vine cu un Audi. Da` poate are 2 masini. Mai stii? Hai mai ai mult? Ca fac pe mine, dracu`
- Gata fata ies acu`...
Mitza si Pipitza si-au facut treaba si au iesit frumos din afacerea cu avocatii. Si masa buna si gentuta de la mall. Ba, cu restul au facut si o excursie acasa, la ele in sat. Vechile obiceiuri sunt insa greu de lasat in urma.
-Alo. Da fata. Ce e?
- Fataa, vino in spatele casei. Ma gasesti la buda.
(dupa 3 minute)
- Da, fata, ce e?
- N-am hartie. Tu mai ai vreun servetel?
- N-am fata, n-am. Le-am terminat aseara. Dar cred ca mai gasesc prin casa o bucata de ziar sau o foaie din caietul de mate. L-a pastrat mama de cand eram pe-antaia.
- Lasa, fata ca mergem noi la Bucuresti. Nu mai rezis nicio zi in gaura asta. Fata da` cu doctoru` ai mai vorbit?
- Da, nu ti-am zis?M-a sunat aseara. Mergem, ne intalnim cu el si cu prietenu` ala al lui. Daca ne plac, ii rezolvam, daca nu ne facem ca mergem pan` la baie si gasim noi ceva ca sa plecam. Hai ca ma duc sa-ti gasesc un colt de hartie igienica.

Acest articol este scris in cadrul jocului "Sa aberam pe o tema data". In afara de mine, in cursul zilei de azi vor abera pe aceasta tema si ceilalti participanti si anume Canguru,Cell61, Compadvice, Gamalia, Geocer, Giulia Szavo, Iulia, Julie, Leo, Little Red, Nakudo, Orianda, Rappa_ru, Simion Cristian

7 comentarii: