10/01/2009

Nevralgii politice

A murit copilul Tarii... acest avort nereusit care a fost alianta sau coalitia PSD - PDminus L. Dupa ce l-au tinut la incubator si l-au hranit cu perfuzii, s-a stins fara speranta. Asa a decis dumnezeul absolut al Parlamentului si Guvernului si al altor o mie de comitete si comitii. S-a trezit intr-o dimineata cu fata in sus, si-a baut cafeau cu whisky si a dat un telefon. Sa plece Nica, sa se duca dracu` PSDul ca si asa manca mamaliga degeaba si sa facem noi Guvern... Asa a zis stapanul, si lumea s-a supus blajina. Ca unu e Basescu in tara asta, unsul, trimisul zeilor printre oameni sa ne calauzeasca si sa ne ia dracu pe toti.
Cam asta e concluzia. Nu sunt social democrata, nu simpatizez cu PD-Lul. Din contra, urasc politica cu toate organele interne. Am convingeri oarecum liberale, dar spun cu tarie cu nu s-au mai nascut liberali de la Bratieni si pana acum. Traim vremuri grele, mon cher... Si nu e vina noastra, ca oricum am vota noi, tot cine trebuie iese presedinte, si parlamentar, si ce-o mai fi de votat. Si ce putem face? Ca de revolutie intr-un stat democratic... Nu stiu daca poate fi vorba. Chiar, o fi fost vreuna vreodata? Dar putem face rascoala... Numai sa nu ne traga Basescu pe roata pe toti.
Am urmarit cu oarecare interes ce se mai zice pe la televizor. Dar nici asa nu te dumiresti. Ca unii tin cu rosii, altii cu portocalii. Si adevarul nu e nici macar la mijloc. Noi ce sa mai credem? Ca ei vor binele tarii? Ca presa pazeste democratia? Ca Basescu sau Boc mareste pensiile cu 2 la suta? Ca cu Geoana presedinte se schimba foaia? Se schimba pe dracu` ... Ca au mai fost social democratii la putere si tot un rahat s-a intamplat. Ii auzi ca au facut drumuri, ca au atras investitori si ca au intrat in UE. Felicitari ca v-ati facut oarecum datoria. Ca si pe mine ma felicita seful zilnic cand ma duc la serviciu in loc sa stau acasa.
Ar trebui sa se puna o bomba in Palatul Parlamentului si una la Cotroceni, si una la Victoria ... Toate in acelasi timp, in zi de sedinta extraordinara. Pierdem trei monumente, dar castigam ...
Ba nu, ca nu castigam nimic. Vin altii la fel de lacomi, numai ca mai saraci si mai pusi pe supt de la sanul Patriei ...
Nici nu stii ce sa mai vrei cu alesi din astia... Un bilet numai dus spre orice alta tara a lumii. Chiar si in Africa de Sud.

3 comentarii:

  1. Mi-a placut mult expresia aia cu "trimisul zeilor". E spusa-n gluma, dar cred ca Base chiar o ia in serios si se crede "cel uns".

    RăspundețiȘtergere
  2. Este exact ce recomand eu tuturor celor care au o sansa cat de mica sa plece. Stiu, mai sunt unii care sunt legati de acest pamant, dar sunt asa de putini....

    Cine poate, sa plece oriunde vede cu ochii. E sfatul meu de om batran.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intelept sfat. Mai ales dupa imprumutul urias din acest an, pe care o sa il platim noi si generatiile urmatoare. nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi dupa alegeri.

    RăspundețiȘtergere