10/05/2009

Duminica am privit Romania de sus

Am facut-o si pe asta! Am urcat pe Moldoveanu!
Am pornit de dimineata... Dupa o ora in care am incercat sa pornim masina - nu mai aveam baterie - am reusit sa ne urnim din parcarea de la Mall si sa ne indreptam spre Nucsoara. Nu o sa va fac un rezumat al drumului. E suficient sa stiti ca a fost destul de bun. Au fost si portiuni mai grele de drum forestier, dar Matizul nostru a rezistat eroic. Poze cu masina noastra nu am, dar am cu masina din fata, cea care ne deschidea drumul necunoscut pentru noi.

Odata ajunsi pana la punctul final al drumului, ne-am echipat si am pornit in pas alert spre Moldoveanu.
Drumul a fost destul de dificil pentru noi incepatorii asa ca am facut mai multe pauze pe traseu pentru a ne trage sufletul si a admira frumusetea salbatica a naturii. Am baut apa din rau si am respirat aer proaspat de munte.Dupa mai multe astefel de opriri si dupa o lupta crancena cu teama de inaltime am ajuns la 2500 de metri. Un adevarat spectacol. Acolo, cu norii in miscare ai impresia ca vezi imagini de la inceputul lumii. Iar spre apus, totul incremeneste.Procesul de creatie e gata. Acum valea ne asteapta sa mergem spre ea si sa ne bucuram de tot ce ne-a oferit Natura.La final, varful. Aici Alexandru Halibei a fost foarte tare. Un adevarat specialsit in domeniu. M-a apucat strans de mana si m-a dus incet dar sigur spre Moldoveanu. A facut bine ca nu mi-a dat timp sa ma uit nici in stanga, nici in dreapta cand mergeam pe creste. Asa nu mi-am dat seama cat sunt de sus.Si, marele final.
La coborare, alte peripetii. Alin a calcat stramb si si-a suparat glezna, iar Loredana a facut la fel cu genunchiul. Am coborat mai mult pe intuneric. Dupa 4 ore de coborare,totul s-a terminat cu bine. O experienta unica. Ma bucur mult ca am facut-o, desi mi-e teama de inaltimi. Multumesc Cameliei Manea, responabila cu participarea mea la eveniment si intregii echipe. Si ii multumesc si lui Alex. A filmat tot asa ca veti putea vedea pe Arges TV aventura noastra.

6 comentarii:

  1. Foarte frumoasa excursia voastra. O sa ma uit azi la emisiune sa vad ascensiunea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos...atat ca idee, cat si ca poze:)...sunt de asemenea convins ca a fost absolut minunat de sus:)...ce imi plac si mie iesirile in natura:)...o zi buna:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa tara avem! Pacat ca nu avem conducatori pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Familia Pirciu - mereu la inaltime", iata un titlu bun pentru aceasta postare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut asta... mereu la inaltime. Bun, bun.

    RăspundețiȘtergere