10/07/2009

Culmea aberatiei

Bloggerul este o fiinta stranie. E capabil sa se vaiete si sa injure de mama focului ca n-are apa calda la iarna viitoare. Ar da vina pe administratie si pe vecinii cu datorii. Dar nu o face. Prefera sa isi verse naduful pe Elena Udrea. Apoi oboseste si il ia somnul cu mana pe tastatura. Atunci viseaza ca a dat peste pestisorul de aur. Asta daca ii place pescuitul. Daca e amator de vanatoare, cu siguranta n-are in cap decat povesti cu vulpea bearca si cu ursul brun care l-a atacat intr-o dupa amiaza.
Bloggerul poate sa se trezeasca din vis si bulversat sa scrie pe blog ca s-a plimbat cu masina timpului. I-o fi facut-o cadou pestisorul de aur? Ma-ndoiesc, dar asa cum vedem pe la televizor, internetul e plin de posibilitati. Oricine poate sa scrie orice, iar altii sa creada. Asa, de exemplu, poti sa fi racolat intr-o zi pentru o misiune pe luna, sau la un far in Atlantic. Si cand ai bagajul facut, vine un tip frumusel si te ia pentru ca, apoi, sa te vanda in Italia pentru 300 de euro. Asa ca nu trebuie sa ii credem pe toti aia care ne promit marea cu sarea. Fara sa ne dam seama, marea noastra vacanta departe de oameni se poate transforma intr-o mica vacanta printre monstri.
Dar sa trecem la lucruri mai vesele. A inceput scoala, apoi hop! si anul universitar. Pana si extraterestrii de la Spiru au lasat navigatul pe net si s-au apucat de invatat ca vin vremuri grele. Parca vad ca ne intoarcem la vremea in care purtam cravata de pionier si o ciocolata Poiana va costa cat o pereche de ochelari. Si aia luata cand vin americanii sa ne faca teste gratuite. Iar ne-am intristat.
Ca sa va inveselesc, va povestesc cum e cu stramosii nostri, dacii si romanii. Ei viteji, noi din ce in ce mai aurolaci. Bine ca au mai ramas si cativa oameni intregi la cap ca altfel se impartea populatia tarii in drogati si politicieni ajunsi la andropauza. Da, n-ati observat ca mai toti sunt trecuti de floarea varstei? Mumii care l-au apucat pe Dumnezeu de picior si au devenit bogati peste noapte.
Noroc ca am ramas noi, bloggerii care le mai dam peste nas. Ne mentinem in forma, scriem, studiem si meditam. Cautam portalul sufletului si printre picaturi studiem portite pentru a scapa de criza. Si abia apoi, daca mai avem timp, dezlegam marele mister al lumii: De ce merg femeile impreuna la baie...
Nu-i asa ca bloggerul este un supravietuitor?

7 comentarii:

  1. Așa e, bloggerul e un supraviețuitor!
    Foarte faină idee ai avut :))

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai facut praf. Vroiam sa scriu si eu un articol in care sa anunt finalul jocului nostru, dar dupa ce-ai scris tu aici, chiar ca nu mai e nimic de adaugat. Asta doar daca n-oi visa eu la noapte ceva !

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Ema,chiar mi-a placut!o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. cum spunea o colega de aberatii, sunt fanul tau azi! super, super,super tare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Genial articolul:)...uite cum suntem cuprinsi toti intr-o povestioara:)...mi-a placut foarte mult:)...o seara buna:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie mi-a placut mult. Felicitari pentru idee si pentru modul in care ai pus-o in practica. Mai ai un fan pe ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bloggerul este un supravietuitor? Nu cred. Priveste in jur si ai sa vezi cum ard puternic ceva timp si apoi se sting precum lumanarea.

    Insasi faptul ca bloggerul este in lupta permanenta cu lumea il face sa fie un invins. Nimeni nu a invins lumea niciodata !

    RăspundețiȘtergere