12/19/2009

Avatar ... probably the best moovie in the world


Sunt filme care atrag prin distributie, filme pe care le vezi cu placere pentru ca iti place o poveste si filme la care se lucreaza enorm pentru a obtine efecte speciale care sa te tina cu sufletul la gura. Si mai este Avatar, care imbina cea mai frumoasa poveste cu o coloana sonora deosebita si o armata de profesionisti care au creat o intreaga lume din nimic.
Ideea ca undeva exista o lume perfecta, Pandora, in care toata energia se conserva si este folosita pentru a ajunge la un echilibru creeaza poate una dintre cele mai frumoase fantezii din ultima suta de ani. Cand americanii vin in lumea asta sa se imbogateasca ne dam seama inca o data ca suntem departe de a fi la capatul evolutiei. Povestea puscasului marin paralizat, care prin avatarul sau reuseste sa isi recapete liberatea si, mai apoi, sufletul, se impleteste perfect cu aceasta lume noua. Pandora este frumoasa si frumusetea ei vine din puritatea sufletelor celor care locuiesc intr-insa. Oamenii vor sa se apropie de acesti locuitori (Na'vi) si creeaza aceste avataruri: corpuri create in laborator asemanatoare cu ale bastinasilor, dar in care se gaseste si ADN uman. Practic, constiinta omului se muta in noul trup controlat de la baza de cercetare si astfel pamantenii se amesteca cu Na'vi.
Cand unul dintre ei insa afla care este adevarata frumuste a Pandorei si simte echilibrul acestei lumi, lucrurile se schimba si Jack Sully isi tradeaza rasa pentru o cauza dreapta.
Un final fericit, dar nu pentru rasa umana, o poveste de dragoste si o lectie de viata. Cum spuneam si la inceput, adaugi niste efecte de nota 10, cativa actori buni si o coloana sonora de exceptie.
Cu un buget de 500 de milioane de dolari, mai ramane o singura dilema... Cate Oscaruri poate lua acest film?

9 comentarii:

  1. Nu stiu cate Oscaruri va lua acest film, dar stiu clar ca tu ai luat o nota proasta la Clubul bloggerilor. O sa scriu si un articol in acest sens, ca sa nu crezi ca se trece asa de usor cu vederea chiulul !

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut si eu filmul vineri, e superb, insa criticii de film nu au vazut cu ochi buni acest film, nu este nici printre favoritele globului de aur

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am vazut filmul, deocamdata.

    Sa ai parte de Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu acuma il cobor:)sper sa merite efortul.Sarbatori fericite by the way!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. La Multi Ani! Sa fii fericita si implinita alaturi de familia ta si de prietenii dragi!
    Si nu te mai gandi la 21.12.2012, ci la un Jack Scully care ne va face nemuritori odata si-odata, spre ciuda mayasilor...

    RăspundețiȘtergere
  6. CATE FILME FRUMOASAE, DIN CATEGORIA FILME DE ARTA SE PUTEAU FACE CU BANII ASTIA ?
    AM REVENIT PE BLOGUL TAU, DUPA TOATE AVATARURILE ALEGERILOR.
    E PLACUT SA SCAPI DE SUFERINTA.
    DAI PESTE NEPLACERI COSTISITOARE, E DREPT, DAR NUMAI NEPLACERI, NU ENERVARI SI BINE AM ZIS SUFERINTA.
    JUNIORUL ESTE SUPER, COPIII SUNT ADEVARATELE MIRACOLE, SI E FRUMOS SA LE POTI DA TOT CE MERITA.
    SARBATORI FERICITE ! CU DRAG, MARIA S.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa-mi fie rusine ca ieri am uitat sa-ti urez toate cele bune de ziua ta.
    La multi ani Ema, sa fii fericita si implinita impreuna cu familia ta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere