3/17/2009

Nu mai exista primavara...

S-a dus primavara imediat cum s-a terminat cu Ziua Femeii. Nu mai vezi flori decat bine pitite prin florarii, nu mai auzi oameni razand pe strada... De fapt, nu se mai aud decat picaturile de ploaie dimineata in geam. Si atat. Ninge din cand in cand cum nu a nins niciodata in iarna trecuta.
Si cand iesi infrigurat pe strazile prea cenusii nici nu mai stii ca a fost acum cateva saptamani 1 Martie. Parca acum il astepti sa vina, il cauti printre zapezi. Nu ai cum sa il zaresti decat daca te uiti inapoi, si atunci nu vei vedea decat o amintire ... despre cum ai daruit timidul martisor.
Probabil ca ne vom trezi direct cu vara peste noi. Si dintre zapezi, vom ateriza direct pe canicula. Unde e primavara? Nicaieri... nici macar in sufletele noastre prea pustiite de stirile despre criza sau despre parinti care isi vand copiii si de previziunile sumbre ale analistilor...[Cred ca numai la ei mai exista primavara: conturile le cresc cu fiecare previziune. Cu cat e mai sumbra, cu atat se vinde si mai scump la teveu. Cu asa o crestere... nu e criza de nimic.] Din pacate, noi inca ne mai zbatem. Uitam de noi, uitam de primavara si ne gandim cu groaza ca maine... va fi mai rau ca azi. Uitam sa speram ca poate va fi mai bine. Si daca speranta s-a stins in asteptarea celui mai bun pret... inseamna ca noi am murit demult.

Un comentariu:

  1. Exista primavara, doar ca anul asta e cam capricioasa. Ai rabdare pana prin aprilie, sa vezi atunci gaze si flori. Iar prin mai o sa postez eu niste poze cu covoarele de flori de pe la mine de la tara.

    RăspundețiȘtergere