3/05/2009

Excursie inedita

Printr-un joc de imprejurari am ajuns astazi pe Valea Valsanului. A fost prima data cand am trecut pe acolo si trebuie sa recunosc ca am ramas profund impresionata. Peisajul este superb - chiar daca la un moment dat a plouat cu galeata - iar oamenii sunt ospitalieri si foarte prietenosi.
Mai multe date despre zona o sa aflati daca veti urmari Arges TV. Eu vreau sa va povestesc niste chestii pe care n-o sa le vedeti la televizor. Mai exact, cum m-am simtit eu acolo... mica pe sub Cheile Valsanului pentru ca erau turturi mai lungi decat mine. E uimitor ce poate face natura daca ii lasi mana libera. Barajul Valsan nu l-am vazut desi ne-am avanturat spre el. Am aruncat doar o privire prin geam, asa printre brazi. Alex a coborat din masina si l-a vazut mai bine, ba chiar a luat si cateva imagini dar s-a pornit ploaia asa ca am fost nevoiti sa ne retragem rapid din zona. Ca tot vorbeam despre asta, drumul este foarte prost - cred ca masterplanul ala celebru e departe de zona asta putin... semivirgina.
Ce mi-a mai placut in excursia de azi? Manastirea Robaia, unde totul este atat de bine pus in ordine incat nici iarba nu indrazneste sa creasca altfel decat spre cer. Aici veti gasi o bisericuta de toata frumusetea si toata amabilitatea de care aveti nevoie pentru a va bucura de o vizita pe cinste.
Imi pare rau ca nu am avut timp sa vizitez Biserica veche din sat si cele doua muzee de pe traseu, dar promit sa o fac cu prima ocazie si sa va povestesc totul... daca nu pe blog, sigur la televizor.
Ce sa mai! Avem un judet de toata frumusetea... trebuie numai sa deschidem ochii. Pacat ca nu vine si tanti Nuti si pe la noi ca sa ne promoveze...

2 comentarii:

  1. Masterplanul ala e un fel de plan cincinal de pe vremea lui Ceausescu. Trebuia sa se faca in 5 ani, se raporta ca s-a realizat in 4 ani si jumatate, dar de fapt nu se realiza nici in 10 !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si sa stii ca astept cu nerabdare sa-ti vad acest nou reportaj. Subiectele de aseara m-au cam dezamagit.

    RăspundețiȘtergere