2/09/2016

The Immortal Circus: Act One. A.R. Kahler

The Immortal Circus: Act One e o carte comercială, scrisă să cucerească adolescenți pasionați de supranatural și magie. Mi-a plăcut stilul non conformist și libertatea autorului de a folosi orice a avut la îndemână pentru a crea o atmosferă de familie într-un loc macabru, învăluit în mister.
http://www.arkahler.com/wp-content/uploads/2012/10/THE-IMMORTAL-CIRCUS.jpg
Vivienne e fata cea nouă, care anticipase un început greu în noua ei casă, Cirque des Immortels, dar nu îi trecuse nicio clipă prin minte că ar putea da peste crime și cadavre chiar sub cupola circului. 
Tânăra care fugise cu circul din lașitate, pentru a renunța la trecut și a se ascunde de demonii care îi bântuiseră amintirile, se dovedește însă curioasă și gata să se implice într-o anchetă pe cont propriu. Demonstrează ea însăși că nimic nu e ceea ce pare, fără să înțeleagă de la început că nu doar ea ascunde secrete, ci întreaga trupă din care face parte. 
Un contract semnat cu sânge, clauze cum doar într-un pact cu Diavolul mai găsești, un magician care încearcă să își ascundă puterile și personaje care își schimbă forma după bunul plac sunt doar câteva indicii care îi transmit lui Vivienne că noua ei lume respectă doar o singură regulă: Show must go on
Autorul, A.R. Kahler, este deja expert în povești din alte lumi, din câte am observat la el pe site și mă bucur că am avut posibilitatea să îi descopăr cărțile. The Immortal Circus: Act One e prima carte din trilogia Cirque des Immortels și m-a convins să le citesc și pe celelalte două. A.R. Kahler nu e un artist al cuvintelor, practic nu ai nevoie de dicționar ca să urmărești firul poveștii. Folosește fraze scurte și expresii familiare pentru a crea imagini clare, dar puțin prea rapide, din punctul meu de vedere. Acțiunea se desfășoară repede, nu e timp pentru descrieri ample sau pentru amănunte. Detaliile sunt puține, pentru că autorul subliniază rareori trăiri și sentimente, iar atunci când o face folosește câteva monologuri scurte și cam atât.
Pe scurt, e o poveste pentru tinerii fani ai genului fantasy, excelentă pentru autobuz, tramvai sau tren. Am primit cartea în cadrul jocului la care m-am înscris acum câteva săptămâni pe Facebook. Pot spune fără să exagerez că autorul a făcut o alegere grozavă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu