10/08/2014

Sunt niște oameni care mă enervează pe Facebook și unfriend nu e suficient

Nu, nu le scriu numele aici, că nu e frumos. Dar vă povestesc despre trei dintre cei mai nașpa utilizatori de Facebook pe care îi cunosc. 

1. Deținătorul adevărului absolut.
În general găsește diverse instituții sau persoane și începe să ne povestească nouă cât de greșite sunt  acțiunile acestora. Citează din diverse legi, regulamente și idei despre bunul simț culese de cine știe pe unde (care sunt scrise tot de oameni, deci încă există posibilitatea să fie greșite). Activează cel mai probabil într-o organizație și în general își alege victimele din rândul concurenței. Dacă îl contrazici, ești prost. Iar ideile tale sunt greșite, tot pentru că ești prost. Și, mai mult decât atât, nu are niciodată argumente pentru că nu are nevoie. Toate afirmațiile lui sunt axiome. E homofob, xenofob și alte astfel de chestii care se termină cu fob. 

2.Vânătorul de greșeli. 
Ai mâncat o literă? Ai scris â în loc de ă? Nu ai pus virgulă după vocativ? Nu-i nimic! E el acolo să te anunțe public că ești un prost agramat care nu merită aerul pe care îl respiră. Mai mult ca sigur că nu a citit mai mult de trei cărți în toată viața lui! Altfel ar cunoaște pe de rost suficiente cuvinte încât să discute despre subiectul pe care îl tratezi, nu despre punctuație. 

3. Criticul. 
Preferatul meu. El a fost modelul lui Dumnezeu când a fost creat omul, el a inventat bunul simț, moda, pantofii cu toc și probabil și Coca Cola. În general, are o problemă cu tot ce mișcă. Ești prea grasă, prea slabă, porți ghete cu rochie de dantelă, te dai cu parfum la dânsa. Nu e bine! Știe el mai bine cum să te îmbraci, ce să mănânci, la ce filme să te uiți. Probabil are și metoda perfectă cu care să te speli la fund, dar cum e un educat nu ți-o povestește pe Facebook. E un finuț și îți aruncă subtil tot ce e nașpa la oamenii cu care intră în contact, dar nimic din toate acelea nu e greșit la propria persoană.
De ce e preferatul meu? Pentru că nu îi place Capatos, dar știe cine a fost invitat în emisiune și ne spune nouă pe Facebook a doua zi cât de nașpa e. Toate grasele merg la fast food, lucru care nu e sănătos și e de prost gust, dar el știe toate astea tocmai pentru că a fost acolo. Urăște femeile ușoare, dar lista lui de prietene pe Facebook este plină de astfel de specimene. E snob și mai mereu e cel mai deștept din curtea școlii pentru că a avut grijă să o umple din timp cu păpuși de paie și curci.


Nu mai strâmbați din nas, și pe voi vă enervează câte unul din aștia din când în când. 


3 comentarii:

  1. mai e si cel cu opinii politice care incearca sa te converteasca. si cel care reposteaza citate "motivationale", plus melodii siropoase. si cel care da sfaturi cand habar n-are de situatie. si cel care da fragmente din adevar, manipulatoriu.
    ca-n viata reala, numai ca pe cei pe care-i vezi fata in fata ii poti sorta mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona, astia enumerati mai sus nu m-au suparat inca atat de tare, inca ii mai am in lista :) Plus ca unele melodii siropoase imi plac si mie.

    RăspundețiȘtergere