2/04/2008

Rautati...


Am mai auzit una buna azi la pranz cand m-am urcat in maxi taxi - minunat mijloc de transport la care mai recurgem din cand in cand :)
"Dati-va doamna mai in spate ca doar nu mergeti cu avionul" zise dragul de sofer catre o doamna intre doua vartse care si-ar fi dorit un loc pe un scaun dar pesemne ca ajunsese prea tarziu si toate erau deja ocupate. Mda ... se vede de la o posta ca nu suntem in avion... nu tu fete dragute care sa te atentioneze sa iti pui centura, nu tu scaune comode,... Ce semana totusi destul de mult cu mersul cu avionul este senzatia aia de ghem in stomac.... A! nu era de la schimbarea de altitudine sau de presiune.... era de la viteza.
Slalomuri printre masini, curse intre soferi de maxi taxi care se indreapta spre acelasi cartier... cobori ca din zbor in statie pentru ca, in cazul in care nu se urca nimeni, tu - calator platitor de bilete pe care nu le vezi decat din cand in cand - esti un inconvenient si din cauza ta celalat sofer, mai inspirat, va ajunge inainte la statia urmatoare. In cazul in care statia e goala soferul te intreaba dinainte sictirit "Coboara?"... daca n-ar fi musai sa cobori ai sta cuminte pe scaun... si ai tace molcom nu care cumva sa il superi pe domnul si sa il faci sa opreasca la o statie la care nu se urca nimeni...
M-am saturat de soferii de maxi taxi, prestatori de servicii de care te-ai lipsi. Nu mai suport parfumul lor ieftin asezonat cu o dara de fum de tigara, nu le inteleg mentalitatea bolnava conform careia strada e mostenire de la mamele lor care au uitat sa le ofere si 7 ani de educatie.
Vai de cei care nu le dau prioritate, vai de cei care se opresc la semafor la galben dupa verde, vai de pietonii care vor sa treaca prin fata lor la zebra.
Si mi se pare si normal... pe unde circula avioanele nu sunt dom`ne nici pietoni, nici semne cu "cedeaza trecerea"... Ops! nu spuneai domnule ca la mata in masina nu e avion? Atunci de ce te dai smecher ca si cum ai pilota unul?