2/27/2009

Despre de toate

Traim intr-un orasel de provincie cu putin peste 150 de mii de locuitori si cu pretentii de metropola. Avem drumuri de fitze, pavele de muzeu si de toate petru toti, ca in Europa. Ce ne lipseste, oare?
Bunul simt si bunul gust si mii de alte de-astea de incep cu bunul. Avem bude inteligente dar pitestenii nu le folosesc pentru ca ii costa prea mult asa ca fac pipi in spate la statia de autobuz (unde e cazul). Avem semafoare shmechere la care cei mai multi soferi opresc numai dupa ce injura de ma-sa si de sora-sa mai mare (pe cine, nu stim...).
E de toate, domn`e, e de toate pentru toti. Pacat ca e degaba!
A nu se crede ca laud investitiile Pitestiului. Majoritatea sunt facute fara niciun fir logic... dar macar sunt. Suntem cu un pas mai aproape de civilizatie, dar mentalitatea ne-a ramas in timpurile Razboiului de Independenta.
Aseara ma uitam in statia de autobuz. Stau oamenii buluc langa bordura exact (dar exact!) unde ar trebui sa opreasca autobuzul. De ce oare? Ca doar sunt locuri sufieciente pentru toti. Acesta este un simplu si infim exemplu care intareste ce am scris mai sus. Si mai pot sa dau muuuulte altele. Trebuie doar sa ne uitam pe strada unde nu e centimetru patrat fara o guma mestecata sau un rest de la vreun fumator ...
Avem cu ce, n-avem cu cine. Si culmea, m-am gasit si eu sa ma dau cu parerea despre cele mai evidente lucruri ...

2 comentarii: