Epeaca, Andreea Georgiana Dobrica pe Facebook, i-a făcut cornuri moștenitorului. Pe care le-am văzut pe Facebook, locul asta unde iți expui frustrările, coșurile și pozele cu mâncare.
Revin. Extazul moștenitorului mâncând din cornuri m-a determinat să cer rețeta - știam eu sigur că Epeaca e pe aceeași lungime de undă cu mine - repede și ușor.
Și așa a fost ...
Ingrediente
Aluat
- 500 g faina grania
- 250 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- 50 g unt
- 40 g zahar
- 2 oua
- sare,un varf de cutit
- 1 pliculet finess lamaie
- gem de piersici de gradina si prune vinete
- ciocolata cu 50% cacao
- 1 ou
- miere
- zahar brun
Portii: 16
-
Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare reteta Cornuri umplute cu gem si ciocolata
Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam
cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa
creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem
ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele
caldut,omopgenizand bine,apoi adaugam maiaua si framantam pana formam un
aluat care se desprinde de pe maini si poate sa fie intins.Impartim in
doua aluatul si formam doua bile pe care le intindem si le impartim in 8
tringhiuri.
Pe primele 8 le-am umplut cu gem iar restul de 8 le-am umplut cu
ciocolata rasa.Le rulam,le punem in tava tapetata cu hartie de copt si
le ungem cu ou,lasam la crescut cca 10 min,apoi le bagam la cuptorul
incins cca 20-25 de min.Dupa 15 min le-am scos si le-am mai uns din nou
cu ou.
Cand sunt coapte le ungem cu miere diluata cu putina apa si presaram zahar brun.
Pentru rețeta în imagini, mergeți direct la sursă, adică aici.
De ce e o poveste cu Andree? Pentru că postarea este o sugestie venită de la o altă Andreea, pe trepte la Judecătorie.
Credeam ca de la mine ti-a venit ideea, ca spuneam ca-mi ploua in gura din cauza lor. :D Merci pentru reteta. O sa vina si mail-ul.
RăspundețiȘtergereCrengu, nu am inteles ca voiai reteta, doar ca ti-a placut cum arata. Oricum, bine ca am dezvaluit misterul cornurilor
RăspundețiȘtergereEh, nu tineam neaparat la reteta, ca o ceream, iti dai seama. Daca tot s-a nimerit sa o postezi, cu atat mai bine. :">
RăspundețiȘtergereCand vom executa produsul, revenim cu impresii vizuale si gustative :)
RăspundețiȘtergere