Un blog unde scriu când nu scriu Freelancer, scriitor de meserie, mereu cu cuvintele la mine, aici scriu pentru mine atunci când nu trebuie să scriu pentru alții.
12/29/2008
Epilog la un Craciun Fericit...
12/25/2008
12/23/2008
Vine Craciunul...
Nu ninge, nu ne bucuram, dar vine Craciunul. Am marcat frumos momentul printr-un maraton al hypermarketurilor, am impodobit brazi si acum stam cuminti si asteptam sa papam fripturi, carnati si toba... Si gata Craciunul... inca putin si vine Sarbatoarea Pastelui. Aceeasi distractie, aceeasi cursa a cumparaturilor fara sens... Altceva, nimic... Gata!
12/20/2008
21 Decembrie....
12/19/2008
Iarna... in alte lumi...
Lungi troiene calatoare adunate-n cer gramada;
Fulgii zbor,plutesc in aer ca un roi de fluturi albi,
Raspandind fiori de gheata pe ai tarii umeri dalbi.
Ziua ninge,noaptea ninge,dimineata ninge iara!
Cu o zale argintie se imbraca mandra tara;
Soarele rotund si palid se prevede printre nori
Ca un vis de tinerete printre anii trecatori.
Tot e alb pe camp,pe dealuri,impregiur,in departare,
Ca fantasme albe plopii insirati se pierd in zare,
Si pe-ntinderea pustie,fara urme,fara drum,
Se vad satele pierdute sub clabucii albii de fum.
Dar ninsoarea inceteaza,norii fug,doritul soare
Straluceste si desmiarda oceanul de ninsoare.
Iata-o sanie usoara care trece peste vai...
In vazduh voios rasuna clinchete de zurgalai.
...la noi totul e cenusiu ca intr-o poveste in care zmeul cel rau ne-a furat iarna.
12/12/2008
Un început de roman pe care nu il voi uita niciodată...
"Moartea este un fenomen simplu in natura. Doar oamenii il fac inspaimantator (...)"
12/10/2008
De la banknews.ro
Sapte modalitati de reducere a cheltuielilor de sarbatori
Implicatiile financiare ale sarbatorilor de iarna sunt cunoscute de toti, insa, pentru multi, cheltuielile din acest an ar putea avea urmari mai mari decat in trecut. Reducerea primelor de Craciun, inghetarea creditelor, majorarea preturilor la principalele bunuri precum si la o serie de taxe (un exemplu ar fi valoarea politei RCA pentru care toti asiguratorii au anuntat cresteri) pot lovi serios bugetele oricarei familii. De aceea, reducerea unor cheltuieli specifice sarbatorilor devine o necesitate si, daca nu stiti exact cum, iata mai jos cateva trucuri.
1. Stabiliti-va de la bun inceput un buget in care sa va incadrati. In alcatuirea sa luati in consideratie si cheltuielile pe care trebuie sa le suportati in primele saptamani din noul an, astfel incat sa nu apara riscul ramanerii fara lichiditati. Limitarea bugetului poate fi compensata cu un efort de imaginatie: un cadou mic dar bine ales va fi la fel de apreciat ca unul costisitor.
2. Un truc des folosit este "reciclarea" cadourilor mai vechi. Potrivit unui raport al CreditExpert, 40% dintre britanici au recunoscut ca utilizeaza frecvent aceasta metoda. O sticla de vin primita de la serviciu, de exemplu, poate fi pasata mai departe ca dar. Trebuie ca starea cadoului sa fie buna si sa nu provina de la persoana careia ii este dat.
3. Cumparati cadourile din magazinele virtuale. Desi website-urile principale de cumparaturi online, precum e-Bay sau Amazon, nu opereaza in Romania, exista tousi o serie de magazine mai mici de unde pot fi achizionate produse la preturi inferioare celor din market-urile fizice. In apropierea sarbatorilor majoritatea lanseaza oferte extrem de avantajoase, dovedinu-se astfel aliati buni ai bugetului personal.
4. Fa din putin mult. Acest paradox s-ar putea traduce in forma unor cadouri mai mici dar mai numeroase care ar putea genera un entuziasm cel putin la fel de intens ca un singur cadou consistent. Copiii cu siguranta se vor simti mai incantati deschizand mai multe cadouri decat unul singur.
5. Fii cel putin pentru o luna ecologist. Asa vei avea constiinta impacata si vei putea economisi si ceva bani, in cazul in care obisnuiai ca an de an sa expediezi scrisori sau felicitari cunoscutilor. Sunt nenumarate site-urile care iti pun la dispozitie sute de modele de felicitari. Nu mai ramane decat sa adaugi propriul mesaj si adresele de e-mail ale prietenilor.
6. De regula, sumele cele mai mari se duc pe mancare. De aceea e de preferat sa nu te avanti in primul magazin din drum si nici la cel mai renumit din oras. Afacerile bune se fac dupa ce prospectezi intrega piata pentru a afla unde sunt promotiile cele mai mari. O alternativa de luat in seama este piata, comerciantii de aici avand de regula preturi mai mici decat hypermarketurile. De asemenea, o alta posibilitate este o vizita in satele din apropierea orasului si achizionarea produselor de baza, carnea si vinul de exemplu, direct de la sursa.
7. Daca va tenteaza un Craciun petrecut pe alte meleaguri, cu cat faceti rezervarile mai din timp, cu atat veti economisi mai mult. Acest lucru este valabil atat pentru cazare cat si, sau mai ales, pentru biletele de avion. Daca sunteti prevazatori si le achizionati din timp salvati cel putin cateva zeci de euro.
12/09/2008
E la moda sa ai glob....
12/05/2008
Legenda lui Mos Nicolae, asa cum apare ea pe mai multe bloguri
Legenda spune că trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situaţiei financiare precare. Se spune ca atunci când fata cea mare a ajuns la vremea măritişului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la uşa casei nobilului, un săculeţ cu aur.
Povestea s-a repetat întocmai şi când a venit vremea de maritiş pentru cea de a doua fată. Când i-a venit vremea şi celei de a treia fete, nobilul a stat de pază pentru a afla cine era cel care le-a făcut bine fetelor sale. În acea noapte, nobilul a stat de paza şi l-a văzut pe cardinalul care lăsa săculeţul cu aur. Se spune că Sfântul Nicolae s-a urcat pe acoperiş şi a dat drumul săculeţului prin hornul casei, într-o şoseta pusă la uscat, motiv pentru care a apărut obiceiul agăţării şosetelor de şemineu.
După ce tatăl fetelor a văzut cele întâmplate, Nicolae l-a rugat să păstreze secretul, însă acesta nu a rezistat tentaţiei de a povesti mai departe. De atunci, oricine primea un cadou neaşteptat îi mulţumea lui Nicolae pentru el. Cei trei săculeţi cu aur făcuţi cadou fetelor de nobil au devenit simbolul Sfântului Nicolae sub forma a trei bile de aur (în iconografia apuseană).